On Stage with … MAURO PAWLOWSKI

Vroeger wist ik nooit zo goed wat ik moest denken van Mauro. Ik zag ‘m overal opduiken maar had er nooit een goed beeld van. Daarna leerde ik de man wel appreciëren voor zijn fijne muzikale ingrepen die ik steeds beter kon pruimen. Op repetitieweekend in Frankrijk voor het eerst zijn Evil Superstars gecovered (Sad Planet). En nog later kreeg ik er steeds meer sympathie voor als ik interviews las en hem bezig zag op podia. Sinds gisteren durf ik me ook werkelijk fan te noemen na zijn erg boeiende en vrolijke passage in Kortrijk.

foto Francois Berland

foto Francois Berland

 

Voor De Kreun kwam Mauro op het podium plaatjes draaien en vertellen over zijn muzikale avonturen. En dat deed hij met zoveel enthousiasme en olijkheid dat ik nog de hele nacht met een glimlach op de lippen heb liggen slapen.

Het werd een wild meanderend verhaal van zijn jeugd in Koersel, hoe de combinatie van lange vakanties en astma hem de tijd gaf om dagen aan een stuk te oefenen op solo’s van Robert Fripp, zijn toerende dagen in het Top-40 orkest, de Evil Superstars, dEUS en vele andere omzwervingen. Progrock in de Ford-fabrieken. Hoe alles altijd precies vanzelf ging. Grimmige verhalen uit de tourbus. Kebab eten met Internationale producers. De rol van verminderde akkoorden in de jaren-90 muziek.

Een inspirerende avond met één van de sympathiekste muzikanten van het land.

 

Geen berichtenLeave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(required)

(required)