Workshops, creatie en netwerken

Ik voel dat ik weer zal weten wat gedaan dit najaar. Een tijdje gelden schreef ik me al in voor de reeks workshops van Wisper “Lux Schrijven, zingen, performen” in Gent. Daarin ga ik vanaf dit weekend vier weekends lang werken aan de authenticiteit van mijn stem, songwriting, tekst schrijven, performen, podiumgebruik en présence en zang- en microtechniek. Met begeleiding van David Van den Hende (Divan) en Stefanie Callebaut (SX).

Vier weekends lang bezig zijn met muziek, tekst en podium. Ik heb er wel zin in! Zal weer eens wat anders zijn dan mijn dagelijks kwartier gitaar of piano spelen of de impromptu optredens voor mijn klein mannen (een zeer trouw en enthousiast publiek, daar niet van). Ik was al blij met mijn muzikale vorderingen de laatste maanden (eindelijk eens begonnen om toonladders te leren – intussen de pentatonische majeur en mineur ladders onder de knie op de 5 locaties op de hals van mijn gitaar en zo dus ook wel de bluestoonladder. De natuurlijke, dorische, aeolische etc. zullen voor later zijn), nu nog komen tot duidelijker muzikale inzichten. En ook werken aan mijn latente bedeesheid bij performen. Ik kijk er al naar uit.

Ook muziekcentrum Track* lijkt weer fijne POP-UP sessies te gaan inplannen. In het voorjaar volgde ik al de pop-up rond home-recording met Jurgen De Blonde. Best fijn. Niet alleen inhoudelijk strak, ook de locatie (oude gebouwen radio2) en sfeer van het gebeuren waren prima. Dit najaar zag mijn oog alvast de pop-up “masterclass live-mix met Hein Devos, toch één van mijn muzikale helden uit het Kortrijkse. Fantastisch mixer, DJ en een zeer minzame mens ook nog eens.

En zie, ook de budafabriek gaat via het buda::lab fluks van start met een serie workshops die ik wel allemaal zou willen volgen:

WORKSHOP LASERCUT je eigen grafisch ontwerp, WORKSHOP POLYESTER AND GLASVEZEL, WORKSHOP POLYESTER AND EPOXY: MALLEN, WORKSHOP practical workshop 3Dprinting, WORKSHOP THE MAKING OF MODELS & WORKSHOP THE MAKING OF MOULDS.

Allemaal in die fantastische nieuwe locatie van de Budafabriek aan de Kortrijkse Leie.

Dat het druk zal worden dat najaar 2012. Druk, maar leerrijk en opwindend.

Geen berichtenLeave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(required)

(required)