Buxus snoeien met een mes – videoverslag

Een tijdje geleden baande ik me een weg naar de compostbak achterin de tuin. De taxushaag schoot met frisse sprieten over het pad. Een halve wildernis in een stadstuintje van ocharme 30m2. Met mijn koksmes nog in de hand gooide ik de groenteresten in de compostbak en knipte toen op de terugweg in ware machete-stijl de doorgang wat breder. Dit lukte niet alleen aardig, het was ook zo fijn dat ik besloot om ook mijn buxus-haagjes met het mes te snoeien in plaats van met een grote tuinschaar (of godbetert zo’n elektrische heggenschaar). Ter lerend voorbeeld:

3 berichten

Je weet toch dat je een buxus heel handig kan snoeien met een schapenschaar? Al veronderstel ik dat je die niet in huis zult hebben, met maar 30m² tuin :-)

Wie zegt dat het hier gaat over gemak of handigheid? Als aspirerend stadsninja was het minstens zo leuk om met het mes aan de slag te gaan. Minstens. (al zou een goed geslepen katana natuurlijk nog fijner geweest zijn…)

Met een hand heggenschaar gaat het toch wat gemakkelijker hoor!Leave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(required)

(required)