Webzucht Projecten

Hoe maak ik waar ik al heel mijn leven van droom? Eco-cynische projecten van Jeroen Thibaut opgetekend voor Webzucht.

Welkom op Webzucht Projecten!
Op deze sectie van Webzucht een aantal fijne projecten. Dingen waar je al heel je leven van droomt zonder het te weten. Met de nodige ironie en levensvreugde opgetekend door uw toegenegen dienaar Jeroen Thibaut.

Via de kolom aan de rechterzijde kan je de diverse projecten raadplegen.

Vrolijke tuiniers met een voorliefde voor stekken van allerhande plantjes kunnen meteen aan de slag. In het biodroom-project leer je een op een ecologisch bewuste manier een kweekbakje maken van een PET-fles, waarin stekjes of zaadjes na de eerste warme lentedagen meteen welig tieren. Tuiniers die niet bang zijn van een ferme boomzaag en wat ruimwerk in de tuin leren in bomen sluiksnoeien hoe ze de welig tierende boom van de overbuur ongezien inkorten tot aanvaardbare proporties, zodat de eigen tuin weer een zonovergoten paradijsje wordt waar zowel volwassene als spelend kind met volle teugen kunnen genieten. Als de kinderen zijn moegespeeld kan je hun innerlijk kind versterken met een heerlijke en vrolijke pizza. Hoe je met een minimum aan ingrediŽnten en wat verbeelding een vrolijke pizza maakt leer je in maak een kinderpizza. Genoeg gegeten en weer zin om in de tuin te werken: neem je mes mee naar buiten en snoei je buxus in mooie bolletjes met een mes ipv een schaar

Maar ook aan de grotere smuller is hier gedacht! In maak chocoladerisotto leer je een heerlijke risotto te maken met overvloedige chocolade en calorieŽn, maar met een smaak die je nooit meer zal vergeten. Als je dit dessert eenmaal hebt gemaakt, zal er steeds weer naar gevraagd worden. Ook belegd met het donkerbruine goud zijn de eetbare kerstkaarten. Dit project leert je om op een eenvoudige wijze heerlijke en vrolijke kerstkaarten te maken. Voor de creatievelingen die eens met iets anders op de proppen willen komen. En als je kerstmis helemaal origineel wil inkleuren kan je meteen ook de kerstboom maken met triplex, handgeschept papier en een sliert kerstlichtjes. Strak en toch gezellig! Ook heerlijk bij een kerst- of een ander feest zijn steeds heerlijke huisgemaakte en zelfgedraaide kroketten.

-*-